Росія закликала НАТО переглянути відносини

Росія закликала НАТО переглянути відносини

Росія закликає НАТО переглянути відносини. Як заявив новий посол РФ у Великобританії Андрій Келін, розбіжності носять політичний, а не військовий характер.

Келін в переддень саміту Північноатлантичного альянсу, який пройде в Лондоні 3-4 грудня, оголосив в інтерв’ю телеканалу Channel 4, що Росія пропонує переглянути відносини. За його словами, Росія не загрожує НАТО. У той же час Келін зауважив, що між країнами є протиріччя, оскільки Москва у власних інтересах не готова слідувати політичної лінії, яку проводять Британія і США.

«Однак мова йде про політичні протиріччя, які не мають ніякого відношення до серйозних військових питань», – сказав Келін.

Він нагадав, що у Росії і Заходу є важливі спільні завдання, однією з головних є боротьба з тероризмом. Келін назвав фейком «російську загрозу». Він звернув увагу на те, що Росія не нарощує військові сили у західних кордонів країни, але пильно стежить за діями альянсу і реагує на них.

Келін заявив, що Росія зацікавлена ​​в поліпшенні відносин з НАТО навіть в сформованих непростих умовах. Він зауважив, що при цьому британська сторона не проявляє бажання співпрацювати. За його словами, Лондон залишив без відповіді більш 80 нот російського посольства з питань, пов’язаних з отруєнням в Солсбері.

Поділитись