Зеленський підписав закон про введення військових звань за стандартами НАТО

Зеленський підписав закон про введення військових звань за стандартами НАТО

Президент Володимир Зеленський підписав закон, яким запроваджуються нові військові звання для сержантського і старшинського складу за стандартами НАТО.

“Документ дозволить удосконалити порядок виконання військового обов’язку громадянами України, реалізувати введення нових військових звань сержантського і старшинського складу Збройних сил України, забезпечивши їх відповідність еквівалентної колонці NATO Code”, – говориться в повідомленні прес-служби міністерства оборони.

Відзначається, що даний закон дозволить підвищити роль сержантського і старшинського складу ЗС України в навчанні і вихованні підлеглого особового складу, а також “створить додаткові мотиваційні чинники для проходження громадянами України військової служби за контрактом та сприятиме переходу ЗСУ на професійну основу, за зразком армії західноєвропейського зразка”.

Верховна рада України в грудні 2014 року внесла зміни до двох законів, відмовившись від позаблокового статусу держави. У червні 2016 року були прийняті додаткові зміни, які визначають вступ в НАТО метою зовнішньої політики країни. Україна також повинна до 2020 року забезпечити повну сумісність своїх збройних сил з силами країн НАТО.

Поділитись