Росія відвантажила Туреччини всі продані С-400

Росія відвантажила Туреччини всі продані С-400

Росія поставила до Туреччини всі передбачені в договорі компоненти систем протиповітряної оборони С-400, включаючи ракети.

Про це повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на джерела. “За контрактом з Туреччиною завершені поставки всієї техніки. Підготовка турецьких фахівців буде продовжена”, – наводить агентство слова одного зі своїх співрозмовників.

Перед цим міністерство оборони Туреччини повідомило про завершення другого етапу перевезень: російські літаки доставили компоненти ракетних комплексів на базу Мюртед неподалік від Анкари, столиці країни.

22 липня глава турецького МЗС Мевлют Чавушоглу заявив, що С-400 запрацюють в країні на початку 2020 року. Міністр зазначив, що російські системи протиповітряної оборони працюють краще, ніж американські Patriot. Він підкреслив, що С-400 призначені для захисту країни від нападу з повітря.

Поставки російських систем в Туреччину почалися в липні. США та інші країни НАТО побоюються, що якщо у Анкари з’являться і С-400, і американські винищувачі п’ятого покоління F-35, то радари російських систем навчаться обчислювати і відстежувати ці літаки. У зв’язку з цим сенат США заборонив продавати Туреччини F-35. Дональд Трамп заявляв, що рішення про введення додаткових санкцій поки не прийнято.

Поділитись