Росія має зміритися з тим, що Україна буде належати до західного світу, – Дмитро Кулеба

Росія має зміритися з тим, що Україна буде належати до західного світу, – Дмитро Кулеба

Росія чекає смерті України як держави, однак «не дочекається» цього.

Про це в інтерв’ю сайту ТСН заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. 

За його словами, Москва очікує, що на Україні буде нестабільність.

«Росії треба віддати належне – вона вміє грати довго. (…) Росія завжди чогось чекає. Глобально вони чекають смерті України як держави. Ми повинні бути тут абсолютно відвертими. І на шляху до цієї мети вони постійно чогось чекають. То зміни влади в Україні, то зміни влади в іншій країні, то якихось економічних криз. Це, дійсно, їхня стратегія. Але на всі ці очікування відповідь дуже проста – не дочекаєтеся», – сказав міністр.

Кулеба вважає, що Україна «буде належати до західного світу», і Росії слід змиритися з цим. Також він заявив, що Київ постійно працює над «деокупацію» Донбасу і Криму. При цьому країна повинна бути готова до повернення регіонів.

«Наше завдання полягає в двох речах. Перша – ми повинні щодня працювати, щоб цей момент наближати. І друга – ми повинні бути повністю готовими цим моментом скористатися. Ось завтра, гаразд, ми довели Росію “до ручки” і вони кажуть: все, ми пішли з Криму … Ну, склалася така ситуація. Чи готові ми повноцінно відразу на всіх рівнях політичної, суспільного і економічного життя туди повернутися? » – додав міністр.

Поділитись