Рейтинг Трампа досяг історичного максимуму

Рейтинг Трампа досяг історичного максимуму

Рейтинг президента США Дональда Трампа досяг історичного максимуму в 47,1%, але незадоволених його роботою поки все ще більше – 49,6%, випливає з даних порталу Real Clear Politics.


Портал аналізує результати всіх основних соціологічних опитувань в країні щодо схвалення або несхвалення діяльності Трампа з моменту його вступу на посаду в січні 2017 року.

Останні великі цифри, отримані в четвер, стали абсолютним рекордом для чинного президента, рейтинг якого в середньому ніколи не перевищував антирейтингу (крім самої першого тижня на посаді). Найкращий до сьогоднішнього дня результат був у глави держави був 25 лютого 2020 року – 46,3%.

Зростання схвалення діяльності Трампа відбувається на тлі зусиль адміністрації США по боротьбі з коронавірусів і надання допомоги американцям, які постраждали від економічних наслідків пандемії.

Найсуттєвішою заходом підтримки став пакет фінансової допомоги в розмірі 2 трильйонів доларів, який напередодні був узгоджений сенатом і адміністрацією. Серед іншого він передбачає прямі виплати громадянам країни, заморозку платежів по оренді житла та інші заходи. Тим часом число первинних заявок на допомогу з безробіття в США за тиждень, що завершився 21 березня, підскочило на рекордні на 3,001 мільйона з переглянутого показника попереднього тижня в 282 тисяч і склало 3,283 мільйона.

Поділитись