Радника Джонсона запідозрили в зв’язках з Росією

Радника Джонсона запідозрили в зв’язках з Росією

Британська Лейбористська партія має намір перевірити зв’язки головного радника прем’єр-міністра країни Бориса Джонсона Домініка Каммінгса з Росією. Про це повідомляє газета The Sunday Times.

За даними видання, тіньова «міністр закордонних справ» Великобританії Емілі Торнберрі звернулася до уряду із запитом, в якому попросила розкрити рівень доступу Каммінгса до секретної інформації. Приводом для перевірки стала інформація про те, що радник Джонсона працював в Росії в 90-х роках. Копія листа Торнберрі також була направлена ​​головам британської служби контррозвідки МІ-5 і зовнішньої розвідки МІ-6.

Газета Daily Mirror повідомляє, що Каммінгс займався в Росії організацією авіаперельотів між Самарою і Європою. Також повідомляється, що проект закінчився невдало, а Каммінгс за час роботи не вивчив російську мову. При цьому на сайті британських консерваторів Каммінгса називають русофілом, а також людиною, яка захоплюється Достоєвським і говорить по-російськи.

Раніше лідер британської Лейбористської партії Джеремі Корбін звинуватив президента США Дональда Трампа у втручанні в вибори в Великобританії. За його словами, «Трамп намагається втручатися в британські вибори, щоб обрали його друга Бориса Джонсона».

Фото РИА Новости.

Поділитись