Країни ЄС узгодили відстрочку Brexit до 31 січня 2020 року

Країни ЄС узгодили відстрочку Brexit до 31 січня 2020 року

27 країн – членів Євросоюзу вирішили схвалити запит Великобританії на відстрочку дати Brexit на три місяці – до 31 січня 2020 року.

Про це заявив в Брюсселі глава Євроради Дональд Туск. “27 країн ЄС домовилися схвалити запит Великобританії на відстрочку Brexit до 31 січня 2020 року”, – сказав він.

За словами Туска, це “рішення буде офіційно оформлено письмовою процедурою”.

Великобританія повинна була покинути ЄС 29 березня 2019 року, тобто через два роки після подачі письмового повідомлення про вихід із товариства. Однак депутати Палати громад британського парламенту тричі відхиляли проект угоди про умови Brexit, досягнутого Брюсселем і урядом на чолі з прем’єр-міністром Терезою Мей. У підсумку ЄС погодився перенести Brexit спочатку на квітень або травень, потім – на 31 жовтня, а Мей була змушена подати у відставку, не зумівши вивести ситуацію з глухого кута.

Прем’єр країни Борис Джонсон наполягає на тому, що країна повинна покинути ЄС 31 жовтня з угодою або без неї, однак через прийнятий парламентом закону був змушений 19 жовтня направити Європейській Раді запит про нову відстрочку Brexit – до 31 січня 2020 року.

Поділитись