Радник Зеленського обговорив співпрацю у газовій сфері та ядерній енергетиці з міністром США

Радник Зеленського обговорив співпрацю у газовій сфері та ядерній енергетиці з міністром США

Радник новообраного Президента України, екс-міністр фінансів Олександр Данилюк зустрівся з міністром енергетики США Ріком Перрі. Перемовини відбулися 2 травня у Брюсселі в рамках форуму ЄС-США з енергетичної безпеки.

У прес-службі Володимира Зеленського повідомили, що на зустрічі також були присутні посол Сполучених Штатів Америки в Європейському Союзі Ґордон Сондланд, представники Міністерства енергетики США, радник Володимира Зеленського Руслан Рябошапка, Надзвичайний і Повноважний посол України в Королівстві Бельгія, представник України при ЄС Микола Точицький, – передає Newformat.info.

Сторони обговорили співпрацю у газовій сфері та ядерній енергетиці.

«Україні та Європі в цілому важлива роль Сполучених Штатів у диверсифікації постачання енергоресурсів. Це знижує політичні ризики та здешевлює енергоресурси для споживачів», – повідомив Олександр Данилюк.

“Під час зустрічі йшлося про залучення інвестицій у збільшення видобутку природного газу в Україні, можливі шляхи постачання американського скрапленого природного газу, а також реформування ринку газу в Україні, включно з НАК «Нафтогаз». Крім цього, учасники зустрічі обговорили співпрацю у сфері ядерної енергетики, зокрема підвищення надійності та ефективності діючих ядерних блоків, а також розвиток напрямку розробки та будівництва малих модульних реакторів”, – йдеться у повідомленні.

 

Поділитись