Радбез ООН за ініціативи Росії відбудеться, але пізніше

Радбез ООН за ініціативи Росії відбудеться, але пізніше

Рада безпеки Організації Об’єднаних Націй відтермінувала засідання щодо мінських домовленостей, яке ініціювала Російська Федерація. Про це повідомляє прес-служба ООН.

Зокрема, члени Радбезу обговорять дане питання у вівторок, 12 лютого, не о 17:00, як планувалося раніше, а о 22:00 за київським часом.

Українські дипломати називають скликання Росією цього засідання – черговою димовою завісою, – вважає речник постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко.

За його словами, задекларований Росією привід – четверта річниця підписання мінських домовленостей. Насправді ж йдеться про те, щоб відволікти увагу держав-членів ООН від першого комплексного обговорення в Генеральній асамблеї ООН російської агресії проти України. Спеціальне засідання, ініцоване Україною, заплановане на 20 лютого – у п’яту річницю початку конфлікту, зазначив Ніколенко.

Він наголошує, що «у конструктивну роль Кремля у вирішенні ініційованого ним же конфлікту в ООН ніхто не вірить, тому скликання російською стороною засідання Радбезу виглядає особливо цинічним – але кого це вже дивує?»

Гібридну агресію проти України Росія почала 20 лютого 2014 року. Тоді вона окупувала український Крим, пізніше вдерлася на схід України. Воєнна агресія Москви триває і донині.

Поділитись