Росія ізолюється від світової мережі

Росія ізолюється від світової мережі

На реалізацію законопроекту зі створення в Росії автономного інтернету планують витратити 20 мільярдів рублів. Про це радіостанції “Говорит Москва” повідомив автор законопроекту, глава комітету Ради Федерації Андрій Клішас.

До цього він стверджував, що план щодо ізоляції російського сегмента інтернету не передбачатиме бюджетних витрат.

Раніше агентство “Інтерфакс” з посиланням на дані джерела повідомляло, що на проект знадобиться 1,8 мільярда рублів. Ці кошти вже нібито передбачені у федеральному бюджеті на 2019-21 роки.

Повідомлялося, що в 2019 році приблизно 600 мільйонів підуть на створення системи моніторингу та управління “мережею зв’язку загального користування”. Приблизно таку ж суму планують витратити в 2020 і 2021 роках на “подальшу реалізацію проекту”, заявив співрозмовник агентства.

Про те, що ізоляція російського інтернету потребуватиме додаткових витрат з бюджету, йшлося у застереженнях уряду на законопроект.

Кабінет міністрів 4 лютого підтримав законопроект про створення автономного інтернету в Росії і запропонував доопрацювати його після ухвлення в першому читанні. В уряді заявили про необхідність визначити джерела додаткового фінансування операторів зв’язку для установки обладнання, необхідного для відключення російського сегмента від світового інтернету.

Поділитись