FAZ назвала місця базування російських крилатих ракет

FAZ назвала місця базування російських крилатих ракет

Росія розмістила крилаті ракети 9M729 в ​​місцях, про які раніше не повідомлялося. Такі дані, з посиланням на західні розвідувальні джерела, поширила німецька газета Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Видання стверджує, що ракетні дивізіони розташовані в Північній Осетії, поблизу Моздока, і  міста Шуя в Підмосков’ї. Раніше було відомо, що установки крилатих ракет перебувають на випробувальному полігоні Капустін Яр на півдні Росії й в місті Камишлові, східніше від Єкатеринбурга, наголошується в публікації.

Кожен з чотирьох російських ракетних дивізіонів 9M729 має чотири колісні пускові установки, на яких є по чотири ракети, повідомляє німецька газета. Таким чином виявилося, що Росія має у своєму розпорядженні щонайменше 64 таких ракети. Вони можуть бути оснащені як конвенціональними, так і ядерними боєголовками, уточнюється в публікації.

Радіус дії таких ракет близько 2350 кілометрів. Тобто, за нинішній дислокації – вони можуть досягти цілей в Східній і Північній Європі, стверджують автори статті. Якщо ракети буде передислоковано західніше – під загрозою може опинитися територія всіх європейських країн, разом з Португалією, йдеться в статті.

Російська сторона заявляє, що дальність польоту крилатих ракет 9M729 не перевищує 480 кілометрів.

Поділитись