Путін позначить Байдену позицію РФ з питання вступу України в НАТО

Путін позначить Байдену позицію РФ з питання вступу України в НАТО

Росія звернула увагу на те, що президент США Джо Байден допустив можливість вступу України в НАТО.

Про це 16 червня заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Представник Кремля оцінив цей вислів як «новий елемент». «Раніше таких заяв не робилося. Звичайно, в Москві ми звернули на нього увагу», – підкреслив Пєсков.

«Путін завжди чіткий в викладі «червоних ліній» для Росії, тим більше в такій нелегкій розмові, який буде сьогодні з Байденом», – зазначив представник Кремля.

Говорячи про можливу зміну формату переговорів, Пєсков допустив, що президенти зможуть поговорити «віч-на-віч».

8 червня стало відомо, що Київ невірно витлумачив слова президента США Джо Байдена про ідею вступу України в НАТО. Білий дім і український уряд «спочатку опублікували суперечливі» заяви про результати відбувся 7 червня телефонної розмови між лідерами США і України.

Вашингтон заперечує, що глава американської адміністрації висловився на підтримку такого кроку під час телефонної розмови з президентом України.

У той же час Білий дім відмовився коментувати, чи підтримує Байден ідею запропонувати Україні План дій щодо членства в НАТО в цьому році.

Як вранці 16 червня повідомили швейцарські ЗМІ з посиланням на мера Женеви Фредеріку Перлі, Путін відмовився від протокольної зустрічі в аеропорту з владою Швейцарії. Керівництво кантону готувалося до зустрічі, однак матиме побажання російської делегації.

Американо-російський саміт стане першою особистою зустріччю президентів з моменту вступу Байдена на посаду глави Білого дому. Для російського лідера поїздка в Женеву стане першим закордонним візитом з січня 2020 року.

Поділитись