Байден: Україна поки не готова до вступу в НАТО

Байден: Україна поки не готова до вступу в НАТО

Президент України Володимир Зеленський намір обговорити питання членства країни в НАТО на майбутній зустрічі з американським лідером, яка повинна відбутися у Вашингтоні.

На минулому саміті Північноатлантичного альянсу в Брюсселі питання про конкретні терміни ймовірного вступу країни в НАТО не обговорювалося. Між тим в самій Україні питання членства в альянсі називають життєво необхідним. Раніше Зеленський вже звертався до президента Байдена з проханням допомогти країні вступити в НАТО.

Відповідь пролунала якраз напередодні: Байден заявив, що Київ може розраховувати на це лише у разі відповідності певним критеріям, зокрема, якщо викорінить корупцію.

У Женеві готуються до саміту Росії і США

У самій Женеві готуються до саміту США – Росія. Небо над містом, де вже завтра відбудеться зустріч Джо Байдена і Володимира Путіна, закрили для безпілотників, безпеку контролюють ВПС Швейцарії. Комерційні рейси при цьому обмежені не будуть. Обгороджена частина набережної. Парк La Grange, де пройде саміт, обнесений металевими бар’єрами з колючим дротом. Неподалік розміщена військова техніка, включаючи мобільний радіолокаційну станцію. Всі установи в зоні безпеки 16 червня будуть закриті. Порядок в місті охороняють майже 3 тисячі поліцейських і приблизно тисяча військовослужбовців.

Поділитись