Путін повідомив Ердогану про підсумки зустрічі з Алієвим і Пашиняном

Путін повідомив Ердогану про підсумки зустрічі з Алієвим і Пашиняном

Президент Росії Володимир Путін по телефону інформував президента Туреччини Тайіпа Ердогана про основні підсумки тристоронньої зустрічі лідерів РФ, Азербайджану та Вірменії 11 січня в Москві, повідомляє прес-служба Кремля.


У понеділок в Москві пройшли переговори Путіна, президента Азербайджану Ільхама Алієва і прем’єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна. Російський лідер після переговорів заявив про створення робочої групи, яку очолять віце-прем’єри трьох країн. Робоча група повинна найближчим часом представити плани з розвитку Нагорного Карабаху.

“Відбулася телефонна розмова президента РФ Володимира Путіна з президентом Турецької Республіки Реджепом Тайіпом Ердоганом. Володимир Путін інформував про основні підсумки тристоронньої зустрічі лідерів Росії, Азербайджану і Вірменії 11 січня в Москві, на якій було розглянуто хід реалізації Заяви щодо Нагірного Карабаху від 9 листопада 2020 року “, – йдеться в повідомленні.

“Реджеп Тайіп Ердоган висловив підтримку зусиль Росії в руслі нагірно-карабахського врегулювання, висловився за продовження координації дій Росії і Туреччини, в тому числі в інтересах економічного розвитку регіону і просування взаємовигідних проектів”, – йдеться в повідомленні.

“Під час обговорення двостороннього порядку денного особливу увагу приділено завданням збільшення обсягів взаємного товарообігу, розширення співробітництва на ключових напрямках, а також проблематиці боротьби з пандемією коронавірусу, включаючи реалізацію планів щодо спільного виробництва і застосування вакцин”, – йдеться в повідомленні.
Наприкінці вересня минулого року в Нагірному Карабаху поновились бойові дії, які стали продовженням багаторічного конфлікту і призвели до жертв серед мирного населення. Сторони зробили кілька спроб укласти перемир’я, але успішним виявилося тристоронню угоду, досягнуту в ніч на 10 листопада. За посередництва Москви Азербайджан і Вірменія домовилися повністю припинити вогонь і обмінятися полоненими й тілами загиблих. Єреван також передав Баку Кельбаджарський, Лачинський і Агдамський райони. Крім того, в регіоні розмістилися російські миротворці.

Поділитись