Президент Вірменії закликав скликати позачергове засідання парламенту

Президент Вірменії закликав скликати позачергове засідання парламенту

Президент Вірменії Армен Саркісян звернувся до Національних Зборів Вірменії з проханням терміново скликати позачергове засідання в зв’язку з порушенням перемир’я збройними силами Азербайджану.

Відповідну заяву було опубліковано 13 грудня на сторінці президента Вірменії в соціальній мережі Facebook.
Президент Вірменії нагадав, що напередодні збройні сили Азербайджану порушили оголошене 9 листопада перемир’я і захопили село Хін Тагер Гадрутсmкого району Карабаху і просунулися в бік села Хцаберд, розташованого в тому ж районі.
Саркісян наголосив, що відповідні відомства вірменського уряду не надали належним чином ситуацію і дії вірменської сторони досі.

Вірменський лідер звернувся до міністерства оборони і зовнішньополітичному відомству Вірменії з проханням негайно надати громадськості інформацію про те, що відбувається в Карабасі, а також про дії вірменської сторони для захисту зазначених населених пунктів і ефективному дотриманню перемир’я.

Також Саркісян закликав скликати позачергове засідання вірменського парламенту для того, щоб обговорити причини ситуації, що склалася в Гадрутському районі та шляхи її вирішення.

Поділитись