Протестувальники в Єревані спробували увірватися в будівлю уряду Вірменії

Протестувальники в Єревані спробували увірватися в будівлю уряду Вірменії

Учасники акції протесту проти політики прем’єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна спробували прорватися в будівлю парламенту.


Протестуючі хочуть поговорити з Пашиняном, який знаходився на засіданні кабміну. Силовики перегородили їм шлях, пославшись на те, що в будівлі діє особливий режим проходу. Поліцейські почали затримувати учасників заходу.
До цього учасники мітингу перекрили проспект Тиграна Меца. Зараз рух по ньому відновили.

В кінці вересня в Нагірному Карабаху поновились бойові дії, які стали продовженням багаторічного конфлікту і призвели до жертв серед мирного населення. Сторони зробили кілька спроб укласти перемир’я, але успішним виявилося тристоронню угоду, досягнуту в ніч з 9 по 10 листопада. За посередництва Москви Азербайджан і Вірменія домовилися повністю припинити вогонь і обмінятися полоненими й тілами загиблих. Єреван також передав Баку Кельбаджарський, Лачинський і Агдамський райони. Крім того, в регіоні розмістилися російські миротворці.

В Азербайджані назвали угоду капітуляцією Вірменії. Президент Азербайджану Ільхам Алієв підкреслював, що документ максимально вигідний його країні. Нікол Пашинян зізнався, що рішення про світ далося йому важко, проте дозволило зберегти те, що Карабах б втратив. Після цього в Єревані почалися протести з вимогою відставки глави уряду.

Поділитись