Президент Литви Науседа дав пораду Зеленському

Президент Литви Науседа дав пораду Зеленському

Президент Литви Гітанас Науседа дав пораду своєму українському колезі Володимиру Зеленському щодо майбутніх переговорів лідерів країн «нормандської четвірки».

Він зробив це під час спільного брифінгу у Вільнюсі, трансляція якого велася на сторінці офісу президента України в Facebook. Литовський президент вважає, що Київ не повинен йти на «поступки, які можуть принести шкоду» Україні. Крім того, Науседа висловив надію, що саміт «нормандської четвірки» буде сприяти полегшенню кроків, спрямованих на зменшення напруги на Донбасі.

Він підкреслив, що Вільнюс бачить своїм обов’язком надання допомоги Києву в цьому питанні. Також Науседа підтримав позицію Зеленського, згідно з якою санкції відносно Росії повинні зберігатися.

19 листопада в МЗС України запевнили, що країна має намір взяти участь в саміті «нормандської четвірки» «з відкритими ідеями, з відкритим розумом». До цього повідомлялося, що на зустрічі буде обговорюватися проблема особливого статусу для ДНР і ЛНР з його закріпленням в Конституції України, а також питання безпеки, амністії і виборів.

Поділитись