Президент Білорусі Лукашенко планує оновити весь склад уряду після Нового року

Президент Білорусі Лукашенко планує оновити весь склад уряду після Нового року

Президент Білорусії Олександр Лукашенко анонсував кадрові перестановки в уряді країни. Про це повідомляє БЕЛТА.

За словами білоруського лідера, основний етап оновлення уряду відбудеться після Нового року, коли про результати своєї роботи відзвітують нинішні міністри.

“Як в минулі часи, перш ніж йти на президентські вибори, я завжди формував уряд і не тільки – всю вертикаль влади, щоб люди бачили, з ким же, якщо раптом оберуть, діючий президент буде працювати”, – підкреслив він.

Разом з тим Лукашенко оголосив, що призначає Дмитра Крутого першим заступником прем’єр-міністра республіки. Раніше Крутий займав пост міністра економіки і розробляв дорожні карти щодо інтеграції Росії і Білорусі. Лукашенко назвав його «патріотом Білорусії, який гідно зможе вести діалог на Сході і Заході».

17 листопада Лукашенко заявив про намір балотуватися на президентських виборах в 2020 році. При цьому він зазначив, що не буде триматися «синіми пальцями» за крісло глави республіки, але саме білоруси повинні відкинути його кандидатуру. Тоді ж Лукашенко розповів про відсутність планів міняти конституцію країни до президентських виборів.

Поділитись