Білорусь почала тестування секретного мобільного зв’язку

Білорусь почала тестування секретного мобільного зв’язку

У Білорусі почали тестувати секретну мобільний зв’язок урядового рівня. Про це заявив президент Олександр Лукашенко, передає прес-служба глави держави.

За його словами, у неї поки є ряд недоліків, які будуть усунені. На нараді про розвиток системи захищеної урядового зв’язку Лукашенко зазначив, що в даній сфері Білорусь «абсолютно незалежна». Президент пояснив, що це пов’язано зі створенням Мінськом власних центрів шифрування інформації, недоступних для розвідок інших держав.

«Зроблено чимало, але далеко не все. Ми сьогодні робимо і тестуємо деякі системи не стаціонарного, а мобільного зв’язку. У кожного сьогодні мобільний телефон – взяв, подзвонив – весь світ знає, про що ти говориш. Треба створити таку зв’язок, але захищений. Як в народі кажуть, секретний зв’язок. Ми тестуємо такий зв’язок”, – заявив Лукашенко.

У серпні Лукашенко відвідав один з об’єктів урядового зв’язку Комітету державної безпеки Білорусі. Йому доповіли про реалізацію програм в галузі урядового зв’язку і продемонстрували зразки спеціальної техніки, розроблені білоруськими підприємствами. Тоді президент доручив спецслужбам вести прослуховування “цивілізовано”.

Фото АР.

Поділитись