Повідомлено про підозру особам, причетним до викрадення столичного бізнесмена

Повідомлено про підозру особам, причетним до викрадення столичного бізнесмена

Повідомлено про підозру 5 особам, причетним до викрадення столичного бізнесмена, інформує Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 10 п’ятьом особам повідомлено про підозру у незаконному позбавленні волі, викраденні людини, катуванні й вимаганні, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 127, ч. 3 ст. 189 КК України).

“За даними слідства, 1 липня 2020 року бізнесмена викрали з приміщення салону краси у центрі м. Києва, силою заштовхали в автомобіль та понад 2 тижні незаконно утримували у підвальному приміщенні на території Голосіївського району столиці. Завдяки скоординованим діям правоохоронців, осіб, причетних до викрадення бізнесмена, встановлено та затримано, а потерпілого звільнено. За місцем проживання затриманих та в їх транспортних засобах проведено невідкладні обшуки”, – йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Тривають слідчі дії з встановлення всіх обставин вказаного кримінального правопорушення та можливих співучасників його вчинення.

Викрито злочинну групу поліцією Києва спільно з працівниками відділу кримінальної поліції Шевченківського Управління поліції ГУ Нацполіції у м. Києві та спецпідрозділу «Корд».

Зазаначається, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Поділитись