Затримано посадовця київського військового навчального закладу під час одержання хабара

Затримано посадовця київського військового навчального закладу під час одержання хабара

За процесуального керівництва військової прокуратури Київського гарнізону Центрального регіону України під час одержання хабара затримано одного з заступників начальника київського військового навчального закладу (ч. 3 ст. 368 КК України). Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, у липні 2020 року полковник Збройних Сил України вимагав надати йому 5 тис доларів США неправомірної вигоди за сприяння у здачі вступних іспитів та зарахування абітурієнта до військового навчального закладу.

“Під час одержання частини неправомірної вигоди в сумі 2,5 тис доларів США полковника затримано прокурорами спільно зі слідчими Печерського управління поліції ГУ Нацполіції у м. Києві за оперативного супроводу Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ у м. Києві та Київській області. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу”, – йдеться у повідомленні.

Зазаначається, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Поділитись