Затримано куратора ДНР, який контактував з обвинуваченим у справі MH17

Затримано куратора ДНР, який контактував з обвинуваченим у справі MH17

Позаштатний представник спеціальних служб Росії, який був одним з кураторів керівництва самопроголошеної Донецької народної республіки (ДНР) і спілкувався з обвинуваченими у справі про катастрофу малазійського «Боїнга» в Донбасі, затриманий в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України. Згідно з даними СБУ, в 2014-2020 роках громадянин К. був одним з кураторів керівників ДНР по лінії Головного розвідувального управління (ГРУ) Генерального штабу Збройних сил Росії. Зокрема, він брав активну участь у створенні розвідувального управління та інших підрозділів ДНР.

Співробітники СБУ затримали К. в Києві за підозрою в скоєння злочину, передбаченого статтею Кримінального кодексу (КК) України «Створення терористичної групи чи терористичної організації». Повідомлення про підозру буде вручено йому найближчим часом.

Також в СБУ повідомили, що отримали в своє розпорядження записи телефонних розмов К., в тому числі розмов з обвинуваченими у справі про катастрофу малазійського «Боїнга» на Донбасі Сергієм Дубинським і Леонідом Харченком.

Поділитись