Посол Росії в США вилетів до Москви для консультацій

Посол Росії в США вилетів до Москви для консультацій

Посол Росії в США Анатолій Антонов вилетів до Москви для консультацій.

«Російський посол Анатолій Антонов прямує до Москви для участі в консультаціях з приводу зміни відносин (РФ і США)», – цитує «Інтерфакс» Twitter посольства.

Антонов прибуде в Москву, де проведе консультації на тему нинішнього стану російсько-американських відносин.

Перед вильотом з нью-йоркського аеропорту імені Джона Кеннеді посол повідомив, що поки важко сказати, як довго триватимуть відповідні консультації.

«Має бути велика робота, необхідно проаналізувати той стан російсько-американських відносин, в якому ми опинилися, – сказав він. – Російська сторона завжди підкреслювала, що ми зацікавлені в розвитку російсько-американських відносин в тій же мірі, що наші американські колеги. Треба визначитися».

При цьому Антонов зазначив, що має намір залишатися в Росії стільки, скільки буде потрібно. «Заплановано кілька зустрічей в Москві в різних відомствах. Скільки потрібно часу, зараз сказати важко. Але виходжу з того, що скільки треба, стільки й залишуся», – сказав він.

Анатолій Антонов запрошений в Москву після ряду резонансних заяв Джо Байдена про Росію і її керівництва. У Кремлі їх назвали «дуже поганими висловлюваннями». У четвер на цьому тижні президент РФ Володимир Путін, коментуючи різкі висловлювання свого американського колеги, побажав йому здоров’я і зазначив, що Москва продовжить працювати з Вашингтоном, але в тих областях, в яких російська сторона сама зацікавлена.

Пізніше в цей же день російський лідер запропонував Байдену провести онлайн-розмова в понеділок і дав відповідне доручення МЗС РФ.

Поділитись