У США засудили росіянина до 10 років в’язниці за кіберзлочини

У США засудили росіянина до 10 років в’язниці за кіберзлочини

У США засудили до ув’язнення 33-річного росіянина Сергія Медведєва.

Його визнали винним в кіберзлочини і відправили до в’язниці на 10 років. Про це повідомляє американський Мін’юст.
Разом з Медведєвим засудили 31-річного Марко Леопарда з Північної Македонії. Він отримав 5 років. Обидва раніше визнали себе винними в злочинній змові в федеральному суді штату Невада.

У Мін’юсті США заявили, що Медведєв, заарештований в Таїланді в 2018 році, був співзасновником міжнародної мережі «Infraud Organization». Це була торгова площадка для фальшивих документів, вкраденої інформації про банківські і кредитні рахунки, особистих ідентифікаційних даних.

«Згідно з судовими документами, Медведєв був співзасновником Infraud разом з Святославом Бондаренко з України. З листопада 2010 року і до того, як в лютому 2018 року правоохоронні органи заблокували Infraud, Медведєв був активним учасником онлайн-форуму Infraud. Він керував службою «умовного депонування» для полегшення незаконних транзакцій між учасниками Infraud. Протягом декількох років Медведєв був адміністратором Infraud, відповідаючи за повсякденне управління, приймаючи рішення про членство і караючи тих, хто порушував правила підприємства », – сказано в документі Мін’юсту.

За даними американців, мережа працювала під гаслом «In fraud we trust» ( «Ми віримо в шахрайство») і налічувала на піку популярності більше 10 000 учасників. Вона стала місцем для покупки зламаних кредиток, поширення шкідливого ПЗ і тд. Це призвело до збитків у розмірі понад 568 мільйонів доларів. Марко Леопард приєднався до мережі в 2011 році. Він робив веб-сайти для учасників Infraud, які хотіли продавати незаконні товари і послуги в Інтернеті, заявили американські влади.

Медведєв був відомий під псевдонімами «Stells», «segmed», «serjbear».

«Сьогоднішні вироки повинні служити попередженням для будь-якого веб-хостингу, який обирає будь-які шляхи, щоб швидко заробити – і що Сполучені Штати будуть залучати цих зловмисників до відповідальності, навіть якщо вони сидять за монітором комп’ютера на іншому кінці світу», – заявив помічник генерального прокурора США Ніколас Маккуейд.

Поділитись