Польська авіакомпанія LOT скасувала рейс до Мінська

Польська авіакомпанія LOT скасувала рейс до Мінська

Польська авіакомпанія LOT скасувала рейс до Мінська, який повинен був вилетіти о 15.15, повідомили в службі інформації варшавського аеропорту імені Фредеріка Шопена.


“LOT скасував рейс до Мінська на 15.15, – повідомили в службі інформації. Там уточнили, що рейс з Варшави до Мінська білоруської авіакомпанії “Бєлавіа” відбудеться. Він повинен вилетіти о 15.05.

Лідери ЄС за підсумками обговорення Білорусі в понеділок ухвалили політичне рішення заборонити польоти білоруських літаків в європейському повітряному просторі, а також рекомендували європейським авіакомпаніям уникати польотів над Білорусією.

У неділю в мінському аеропорту через повідомлення про мінування екстрено сів літак ірландського лоукостера Ryanair. Літак належить зареєстрованій в Польщі дочірньої компанії Ryanair. Білоруські правозахисники повідомили, що цим літаком летів Роман Протасевич, засновник Telegram-каналу Nexta, визнаного в Білорусі екстремістським. При перевірці документів у мінському аеропорту Протасевича затримали. Проти нього порушено кримінальну справу за кількома статтями, включаючи статтю “організація масових заворушень”. Йому може загрожувати до 15 років позбавлення волі.

Поділитись