Поліція заарештувала понад 20 учасників заворушень в Портленді

Поліція заарештувала понад 20 учасників заворушень в Портленді

Понад двадцять учасників заворушень заарештували в Портленді (штат Орегон). Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті управління міської поліції.

“Поліцейські зробили 24 арешти”, – йдеться в повідомленні. У сутичках постраждав один співробітник патрульно-постової служби Орегону.

Поліція назвала імена заарештованих, наймолодшому з яких 20 років, а найстаршому – 49 років. Їм інкримінується напад на співробітників силових органів при виконанні, опір арешту і проникнення на територію федерального об’єкта. Нападники застосовували каміння, пляшки, заморожені яйця, петарди промислового призначення, а також намагалися засліпити правоохоронців лазерними покажчиками.

Протести, що супроводжуються заворушеннями, не припиняються в Портленді більше 79 днів. Раніше в місто за рішенням американської адміністрації направили співробітників федеральних силових відомств, в тому числі з Міністерства внутрішньої безпеки США.

Масові акції протесту і безлади почалися в багатьох містах Сполучених Штатів в кінці травня після смерті афроамериканця Джорджа Флойда в Міннеаполісі (штат Міннесота). Поліцейські використовували при його затриманні задушливий захоплення. Флойд помер після цього в лікарні. Всі четверо брали участь в операції співробітників правоохоронних органів звільнено, їм пред’явили звинувачення.

Для наведення порядку до місцевої поліції підключалася Національна гвардія США. Приблизно в 40 містах, включаючи Вашингтон і Нью-Йорк, вводився комендантську годину.

Поділитись