Поліцейські встановили чоловіка, який повідомив про захоплення заручниці у Харкові

Поліцейські встановили чоловіка, який повідомив про захоплення заручниці у Харкові

Сьогодні, 22 липня, близько 13.20 до Київського відділу поліції надійшло повідомлення від невідомого чоловіка. Він заявив, що захопив будівлю по вулиці Бондаренківській. Також чоловік сказав, що у нього є вибухівка і зброя, а в будинку утримується жінка, повідомляє Відділ комунікації поліції Харківської області.

“На місце події виїжджали слідчо-оперативна група та керівництво Київського відділу поліції, фахівці вибухотехнічного управління. За адресою знаходився будинок, який належить 41-річній жінці. Вона була вдома, коли приїхали працівники поліції. На даний час її життю та здоров’ю нічого не загрожує, медичної допомоги вона не потребує. В домоволодінні зброї чи вибухівки поліцейські не виявили. Вжитими заходами співробітники поліції встановили особу, причетну до події, та його місцезнаходження. Ним виявився 50-річний харків’янин, якого виявили за місцем проживання по вулиці Сонячній. За попередніми даними, чоловік має конфлікт з власницею будинку”, – йдеться у повідомленні.

На даний час вирішується питання щодо повідомлення громадянину про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись