Пєсков вказав на відсутність прогресу по Мінським угодам при Зеленському

Пєсков вказав на відсутність прогресу по Мінським угодам при Зеленському

При президенті України Володимир Зеленський не вдалося просунутися в реалізації комплексу заходів щодо виконання Мінських угод, заявив 30 березня прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков.


«З нормандським форматом справи йдуть погано. Можна констатувати, що при президенті Зеленський не вдалося просунутися ні на йоту в реалізації як Мінського комплексу заходів, так і наступних домовленостей, які були досягнуті в Парижі», – сказав Пєсков.

Він зазначив, що зараз помітно нагнітання напруженості на лінії зіткнення і «скромні досягнення» в цьому питанні перекреслюються. «Зростає напруженість, і ніхто не бачить приводу для того, щоб збиратися на вищому рівні», – повідомив представник Кремля.

Раніше, 30 березня, міністр закордонних справ самопроголошеної Донецької Народної Республіки, представник ДНР на переговорах Контактної групи по врегулюванню ситуації на сході України Наталія Никонорова звинуватила Україну в провокації загострення конфлікту в Донбасі.

Вона заявила, що в березні ця тенденція зберігається і посилюється, тобто ескалація з кожним днем ​​стає все більш виразною.

Никонорова уточнила, що протягом березня в регіоні було зафіксовано 118 порушень режиму припинення вогню українськими силовиками, з них 35 – важким озброєнням.

Раніше в цей день представник Кремля Дмитро Пєсков розповів про підготовку відеоконференції за участю президента Росії Володимира Путіна, канцлера Німеччини Ангели Меркель і французького лідера Еммануеля Макрона, однією з тем якої стане загострення ситуації в Донбасі.

При цьому Київ виключив можливість переговорів з Донбасом без участі президента України Володимира Зеленського.

Поділитись