Пентагон заборонив європейським військовим базам США купувати енергоресурси у Росії

Пентагон заборонив європейським військовим базам США купувати енергоресурси у Росії

Військове відомство США заборонило своїм військовим базам у Європі укладати контракти з Москвою на придбання енергоресурсів.

Відповідне повідомлення Пентагон опублікував у збірнику офіційних документів уряду США, так званому Федеральному реєстрі.

Міністерство оборони публікує остаточний варіант правила, що вносить зміни в додаток до Федеральних положенню про військові закупівлі (DFARS) з метою забезпечити здійснення розділу оборонного бюджету на 2020 фінансовий рік. Цей розділ забороняє укладання контрактів на придбання енергоресурсів, що постачаються з Російської Федерації, для військових об’єктів в Європі, – підкреслюється в повідомленні.

У Пентагоні уточнили, що заборона стосується всіх видів енергоресурсів. Він повинен допомогти зміцнити енергетичну безпеку в Європі, але не поширюється на Азію. При цьому в американському військовому відомстві відзначили, що виключення з правила допускаються.

Раніше стало відомо, що США і Японія підписали угоду про продовження на рік умов розподілу витрат на утримання американських баз на островах. Про це розповів глава МЗС Японії Тосиміцу Мотегі. З американської сторони угоду підписав виконуючий обов’язки посла США в Японії Джозеф Янг. Мотегі зазначив, що влада двох країн продовжать тісну співпрацю, яка зміцнить японсько-американський альянс.

Поділитись