Партія Порошенка відмовилася підписати звернення Ради до США на захист “Азова”

Партія Порошенка відмовилася підписати звернення Ради до США на захист “Азова”

Партія екс-президента Петра Порошенка “Європейська солідарність” не підписала звернення до США з проханням провести ретельне розслідування щодо полку “Азов”, який брав участь в конфлікті на Донбасі, щодо включення його в список терористичних організацій.

Підписи депутатів від фракції Порошенка відсутні в листі, опублікованому на сайті українського парламенту.

Всього звернення підписали 39 депутатів, серед яких більшість – від фракцій “Слуга народу” і “Батьківщина”, є також кілька підписів від фракції “Голос”.

Раніше на захист полку виступив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, а критику на адресу “Азова” він назвав навмисної спробою дискредитації підрозділу. Українські експерти пов’язали відмову “Європейської солідарності” підписувати звернення Ради до США з конфліктом між Порошенком і главою МВС, який фактично перешкодив Порошенку використовувати адміністративний ресурс на президентських виборах 2019 року.

У листі, направленому главі Комітету у закордонних справах палати депутатів Конгресу США Еліоту Енгелю, українські депутати заявили, що ряд конгресменів США назвали “Азов” терористичною організацією “на підставі неперевірених фактів”. Вони також звернули увагу на те, що полк є офіційною структурою Нацгвардії України.

Поділитись