У МВС заявили, що не виселятимуть добровольців із Золотого

У МВС заявили, що не виселятимуть добровольців із Золотого

Національна поліція України не буде нікого виселяти з Золотого, де раніше розташувалися представники організації “Національний корпус”.

Про це заявив заступник глави МВС країни Вадим Троян, повідомила прес-служба відомства.

“Поліція не буде нікого виселяти з Золотого-4”, – заявив він. Троян повідомив, що раніше спільна група поліцейських і Військової служби правопорядку відвідала будинок, де розмістилися представники “Національного корпусу”, з метою звичайної перевірки, оскільки населений пункт знаходиться в режимній зоні.

Минулої суботи президент Володимир Зеленський відвідав селище Золоте, де зустрівся з добровольцями “Національного корпусу” і бійцями полку “Азов”. Президент заявив, що місцеві жителі стурбовані їхньою присутністю. Пізніше штаб силової операції заявив, що озброєні бійці знаходяться в районі незаконно, і пригрозив “належною правовою оцінкою”.

У неділю глава партії “Національний корпус”, засновник полку “Азов” Андрій Білецький у відеозверненні назвав розмову Зеленського з націоналістами в Золотому “відвертим побутовим хамством” з боку президента. Білецький заявив, що, якщо буде зроблена спроба витіснити бійців з району, то протягом тижня в Золотому з’явиться їх тисяч, а якщо і це не допоможе, то угруповання буде збільшена до 10 тисяч людей.

Поділитись