Палата представників США ухвалила федеральний бюджет

Палата представників США ухвалила федеральний бюджет

Палата представників Конгресу США, у більшості якої – демократи, слідом за Сенатом затвердила проект бюджету уряду до вересня поточного року. “За” ухвалення документа висловилися 300 законодавців, 128 – проголосували “проти”.

Законопроект передбачає надання понад 300 мільярдів доларів на фінансування роботи низки міністерств і відомств. Разом з тим вимогу президента Дональда Трампа про виділення майже шести мільярдів доларів для будівництва стіни на південному кордоні – так і не підтримали. Для облаштування кордону з Мексикою пердбачено менш ніж півтора мільярда доларів.

У Білому домі раніше заявили, що Дональд Трамп підпише законопроект про фінансування федерального уряду і запровадить надзвичайний стан в країні для отримання коштів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Наприкінці грудня через розбіжності між Трампом і демократичною більшістю Конгресу щодо проекту бюджету на 2019 рік було призупинено роботу уряду. Шатдаун у 35 днів став найтривалішим в історії США. 25 січня Білий дім і Конгрес США домовилися про короткострокове відновлення фінансування діяльності уряду, уклавши угоду до 15 лютого.

Поділитись