Омські медики не отримують з Німеччини даних про стан Навального

Омські медики не отримують з Німеччини даних про стан Навального

Омські медики в даний час не отримують ніяких даних про стан Олексія Навального від клініки в Німеччині, розповів головний токсиколог Омської області та Сибірського федерального округу Олександр Сабаєв.


“Надалі ми, ясна річ, стежити не могли за ситуацією. Інформація від німецьких лікарів до мене не надходила – наскільки глибоко коми, які порушення, як вуглеводний обмін поставлений в даний час. Ми цією інформацією не володіємо”, – наводить слова Сабаева міністерство охорони здоров’я Омської області.

Навального 20 серпня госпіталізували в Омську після того, як йому стало погано в літаку. За підсумками обстежень омські лікарі назвали основним діагнозом порушення обміну речовин, що викликало різке зниження цукру в крові. Що стало його причиною – поки не ясно, але отрут в крові і сечі Навального, за даними омських медиків, знайдено не було.

Пізніше опозиціонера перевезли літаком до Німеччини. На цьому тижні уряд ФРН заявило з посиланням на військових медиків, що Навального нібито отруїли субстанцією з групи отруйних бойових речовин “Новачок”. У Кремлі в зв’язку з цим заявили, що Берлін не інформував Москву про свої висновки, а МЗС РФ підкреслив, що Росія чекає відповіді від Німеччини на офіційний запит з цієї ситуації.

Поділитись