Нове засідання по «скіфському золоту» пройде 19 січня

Нове засідання по «скіфському золоту» пройде 19 січня

Апеляційний суд Амстердама чекає к Детально 19 січня 2021 року додатковий документи від Росії і України у справі “скіфського золота”, заявив керівник робочої групи з міжнародно-правових питань при постійному представництві Республіки Крим при Президентові РФ Олександр Молохов.


Він пояснив, що зміст документів від російської сторони розкрити неможливо в силу тактики судового процесу. При цьому юрист підкреслив, що процес ще далекий від завершення.

“Ви знаєте, що Україна з другої спроби домоглася заміни одного з суддів і їм потрібен час для того, щоб вникнути в хід процесу. Тим більше, що зараз через обмеження, які введені повсюдно в Західній Європі, в тому числі і в Голландії , сильно стопорять і уповільнюють процес. Фактично суди не роботу. Можу прогнозувати, що не варто чекати швидкого вирішення після цієї дати”, – розповів Молохов.

Керівник робочої групи уточнив, що опоненти з України хотіли відповісти на документи, які на минулому етапі надав кримський музей.

“Тут швидше меч на боці України, але дещо, безумовно, підготовлено буде і нашою стороною”, – уклав юрист.

У лютому 2014 року колекція декількох кримських музеїв була вивезена на виставку в музей Аллард Пірсона в Амстердамі. Після входження Криму до складу Росії, в серпні 2014 року музей в Нідерландах прийняв рішення не передавати експонати ні Україні, ні Криму до рішення компетентного судді або угоди між сторонами. При цьому Київ заявив відвід судді Дуко Ораньє, нібито через те, що він зайняв проросійську позицію в даному питанні. Позов України був задоволений.

Поділитись