Байден звинуватив Трампа в гуманітарній катастрофі на кордоні між США і Мексикою

Байден звинуватив Трампа в гуманітарній катастрофі на кордоні між США і Мексикою

Обраний президент США Джозеф Байден вважає, що з вини чинного американського лідера Дональда Трампа на південному кордоні країни сталася гуманітарна катастрофа.

З такою заявою демократ виступив у понеділок в Вілмінгтоні (штат Делавер).

“Нам надали інформацію про кроки, необхідні для усунення наслідків гуманітарної катастрофи, яку адміністрація Трампа систематично створювала на нашій південному кордоні”, – зазначив він, говорячи про консультації з помічниками. За словами демократа, з тими, хто прибуває в США через територію Мексики, повинні звертатися “гуманно і за правилами”. За словами Байдена, владі США слід “безпечно і швидко” обробляти запити з боку осіб, які просять притулку в країні.

Трамп прийняв ряд заходів щодо посилення імміграційної політики і посилення прикордонного контролю. Він заявляв про необхідність припинити нелегальну імміграцію, а також обмежити прийом біженців в США.

Президентські вибори в Сполучених Штатах відбулися 3 листопада. 14 грудня колегія вибірників затвердила результати голосування, згідно з якими Байден стане новим главою держави. Трамп не визнає поразки і звертається до судів з вимогою про проведення перерахунку голосів виборців в ряді штатів. Однак дії юристів глави Білого дому не мають успіху, їх позови були відхилені судами, в тому числі Верховним судом США.

Інавгурація наступного глави адміністрації США відбудеться 20 січня 2021 року.

Поділитись