Конгрес має намір подолати вето Трампа по військовому бюджету

Конгрес має намір подолати вето Трампа по військовому бюджету

Після того, як Дональд Трамп несподівано погодився ратифікувати план стимулювання економіки, йому загрожувало голосування Конгресу за скасування вето по оборонному бюджету, що стало б гірким розчаруванням для президента, який іде, передає AFP.


Цей бюджет в розмірі понад 740 мільярдів доларів було прийнято на початку грудня Сенатом і Палатою представників переважною більшістю голосів.

Для людини, який завжди представляв себе королем переговорів, минулий тиждень вже стала справжнім приниженням.
Пригрозивши у вівторок не підписувати текст, переговори щодо якої ведуться за підтримки його уряду, він, нарешті, підписав план економічної допомоги в розмірі 900 мільярдів доларів в неділю ввечері зі свого клубу в Мар-а-Лаго у Флориді далеко від телекамер.

Намагаючись з усіх сил зберегти обличчя, він випустив плутаний прес-реліз, в якому говорилося, що протистояння окупилося. Але нікого обдурити не вдалося: орендар Білого дому нічого не отримав. Він здався.

Цей епізод тим більш жорстокий, оскільки він підкреслює, наскільки Дональд Трамп з кожним днем ​​стає все більш самотнім, менш впливовим і менш шанованим.

Він як і раніше є президентом до 20 січня, але у владних колах його слово більше не котирується. Газета The New York Post, одна з небагатьох, які поблажливо ставилися до президента, опублікувала різку передову статтю, що закликає його покласти край цій «сумній комедії» і визнати перемогу Джо Байдена.

«Ми розуміємо, пане президенте, що ви зліться через те, що програли. Але продовжувати йти цим шляхом – катастрофа», – написало видання. «Ми даємо вам цю пораду як газета, яка вас підтримала: якщо ви хочете залишитися впливовим або навіть підготувати грунт для повернення, ви повинні перетворити свій гнів в щось більш продуктивне».

Поділитись