У Криму назвали брехнею висловлювання Верховного комісара ООН

У Криму назвали брехнею висловлювання Верховного комісара ООН

Глава комітету кримського парламенту з питань народної дипломатії і міжнаціональних відносин Юрій Гемпель назвав безпрецедентною брехнею заяву Управління Верховного комісара ООН з прав людини про те, що місія не може потрапити в Крим.


Раніше офіційний представник УВКПЛ Ліз Троссел заявила, що через відсутність доступу їх структура не в змозі оцінити ситуацію з водопостачанням в Криму. Із закликом засудити злочинні дії української влади, в односторонньому порядку перекрили постачання прісної води в Крим, до УВКПЛ зверталася заступник голови комітету Держдуми з міжнародних справ Наталія Поклонська.

“ООН своєю безпрецедентною брехнею повністю себе дискредитує. Ми багато разів запрошували місію ООН відвідати Крим, проте у відповідь чули лише відмовки. Півострів відкритий для всіх, про це говорить величезна кількість побували іноземних делегацій”, – сказав Гемпель.

За його словами, Крим готовий прийняти місію ООН, як тільки цей візит буде узгоджений з російським МЗС.
Гемпель зазначив, що навіть у України є інформація про ситуацію з водопостачанням в Криму.

“В ООН ж продовжують закривати очі на те, як київська влада цілеспрямовано з особливим цинізмом порушують права людини і міжнародні норми права, позбавляючи півострів води”, – додав він.

Поділитись