“Норникель” відмовився визнати розмір шкоди природі через розлив палива в Норильську

“Норникель” відмовився визнати розмір шкоди природі через розлив палива в Норильську

Компанія «Норникель» відмовилася визнати розмір шкоди природі через розлив палива в Норильську. Про це йдеться в заяві компанії.

Компанія пояснила, що відомство використало в своїх розрахунках максимальний коефіцієнт 5, що враховує тривалість негативного впливу забруднюючих речовин на водний об’єкт. Однак такий коефіцієнт застосовується, коли заходи по ліквідації забруднення відсутні або не приймаються тривалий час.

«З огляду на негайні дії компанії по ліквідації наслідків виявленого розливу нафтопродуктів, застосування максимального коефіцієнта не можна визнати обґрунтованим», – йдеться в заяві.

У компанії додали, що не згодні і з оцінкою Росприроднагляду по розмірам витоку, оскільки обсяг нафтопродуктів, що розлилися був визначений до того, як роботи зі збору речовин завершилися.

У той же час в комапнії підтвердили зобов’язання ліквідувати наслідки аварії за свій рахунок, а також висловили готовність відновити пошкоджену екосистему району аварії.

Надзвичайна подія сталася 29 травня на ТЕЦ-3 в Норильську. В результаті розгерметизації резервуара з дизельним паливом з нього вихлюпнулося 20 тисяч кубометрів нафтопродуктів. Росприроднагляд оцінив збиток від аварії в 147 мільярдів рублів для водних об’єктів і майже 739 мільйонів для ґрунту.

Поділитись