Nord Stream 2 AG вимагає від ФРН негайно дозволити добудову «Північного потоку – 2»

Nord Stream 2 AG вимагає від ФРН негайно дозволити добудову «Північного потоку – 2»

Компанія – оператор газопроводу «Північний потік – 2» – Nord Stream 2 AG запросила негайну видачу дозволу на будівництво трубопроводу в водах Німеччини.

Відповідний запит був направлений в німецьке Федеральне відомство по судноплавству і гідрографії (BSH).

Нагадаємо, що раніше різні групи екологів в черговий раз опротестували видачу німецькими властями дозволу на прокладку «Північного потоку – 2». При цьому заявку на прокладку труби в німецьких водах Nord Stream 2 AG подала ще в грудні 2020 року.

Тепер компанія-оператор вимагає негайної видачі дозволу на прокладку трубопроводу. У BSH заявили, що отримали запит від Nord Stream 2 AG.

Раніше BSH продовжив дозвіл на будівництво газопроводу. Але екологічна організація Deutsche Umwelthilfe, а також Союз захисту природи спробували опротестувати це рішення. Ці організації вважають, що BSH при ухваленні рішення не врахував питання захисту природи і клімату. Але в BSH відповіли, що ділянка «Північного потоку – 2» звичайно проходить поруч із заповідником для птахів, але він не буде надавати ніякого впливу на перелітних птахів, так як проходить під водою. Крім того, в цьому районі і так активно здійснюється судноплавство.

Поділитись