Німецький бізнес оцінив перспективи “Північного потоку – 2”

Німецький бізнес оцінив перспективи “Північного потоку – 2”

У Східному комітеті німецької економіки виходять з того, що газопровід “Північний потік 2” буде добудований, цей проект слід розглядати в контексті глобального партнерства в галузі енергетики та навколишнього середовища, заявив виконавчий директор Східного комітету німецької економіки (Ost-Ausschuss der Deutschen Wirtschaft eV) Міхаель Хармс.


“Ми щиро вітаємо офіційну позицію уряду ФРН, воно абсолютно підтримує “Північний потік 2″. Ми виходимо з того, що цей проект, який пройшов повне узгодження в ЄС, дійсно буде добудований”, – сказав Хармс.

За його словами, в обговоренні подальшої долі “Північного потоку 2” з Москвою і Вашингтоном “було б розумно розглядати проект не ізольовано, а в контексті глобального трансатлантичного партнерства в галузі енергетики та навколишнього середовища”.

“Слід обговорювати цю тему з США і Росією в комплексі з такими питаннями, як захист клімату, реформа енергетики і транспорту і, в кінцевому підсумку, енергетична безпека України. Тоді можна знайти прагматичне рішення. Ми повинні підійти до цього конструктивно, тому що без Росії ми не зможемо вирішити проблему зміни клімату”, – додав Хармс.

“Північний потік 2” передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Проти проекту активно виступають США, які просувають в ЄС свій зріджений природний газ, а також Україна і ряд європейських країн.

Східний комітет німецької економіки – бізнес-асоціація, яка об’єднує німецькі компанії і фірми, які працюють в Східній Європі і на пострадянському просторі.

Поділитись