Макрон заявив про солідарність з Німеччиною по «Північному потоку 2»

Макрон заявив про солідарність з Німеччиною по «Північному потоку 2»

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що поділяє позицію Німеччини щодо проекту “Північний потік 2”.


В онлайн-режимі відбулося засідання спільного франко-німецького ради з оборони і безпеки за участю Макрона і канцлера Німеччини Ангели Меркель.

“Я поділяю те, що сказала пані канцлер. Наш пріоритет в Європі – це забезпечити енергетичний перехід в відповідно до наших зобов’язань по скороченню викидів CO2. У цих рамках газ є частиною енергії цього переходу”, – сказав Макрон на прес-конференції за підсумками засідання ради.

“У нас тісна координація з цього питання з пані канцлер. Незважаючи на всі коментарі, які можна бачити, наші позиції скоординовані. Рішення було прийнято. І я повністю солідарний. Наше прагнення в тому, щоб відповісти на проблему екологічного переходу і зміцнити європейський енергетичний суверенітет . І ми повинні працювати над цим порядком”, – заявив Макрон.

“Північний потік 2” передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Проти проекту активно виступають США, які просувають в ЄС свій зріджений природний газ, а також Україна і ряд європейських країн. Штати в грудні 2019 року введено санкції проти газопроводу, в результаті чого швейцарська Allseas змушена була зупинити прокладку.

Поділитись