Німеччина продовжила дозвіл на укладання “Північного потоку – 2”

Німеччина продовжила дозвіл на укладання “Північного потоку – 2”

Федеральне відомство морського судноплавства і гідрографії Німеччини продовжив Nord Stream 2 дозвіл на прокладку трубопроводу “Північний потік – 2”.


У релізі прес-служби уточнюється, що мова йде про ділянки в 16,5 і 13,9 кілометрів у виключній економічній зоні ФРН. Дозвіл на укладання труби там вже видавалося, але минув у вересні 2020 року, тепер його продовжили до травня.

Проект “Північний потік – 2” передбачає прокладку двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Також він пройде через територіальні або виняткові економічні зони Фінляндії, Швеції та Данії.

Велика частина труби вже прокладена, але будівництво перервалося після того, як в кінці 2019 року США включили санкції проти проекту в військовий бюджет. Після цього швейцарська компанія Allseas негайно звернула роботи по прокладці.
Проте, в Москві висловлюють впевненість, що проект вдасться завершити. У грудні судно “Фортуна” закінчило будівництво однієї з ділянок в водах Німеччини, а сьогодні має розпочати роботу в Данії.

Поділитись