Судно “Фортуна” вийшло з Вісмара для будівництва “Північного потоку – 2”

Судно “Фортуна” вийшло з Вісмара для будівництва “Північного потоку – 2”

Судно-трубоукладач “Фортуна” вийшло з німецького порту Вісмар за день до початку укладання ділянки “Північного потоку 2” в водах Данії, свідчать дані порталу відстеження судів Marine Traffic.


“Фортуна” прибула в Вісмар в кінці грудня, після двотижневої укладання невеликої ділянки газопроводу в водах Німеччини. У четвер близько 11.00 за місцевим часом судно знову покинуло німецький порт. Як повідомляло Датське енергетичне агентство (DEA), роботи з укладання “Північного потоку 2” планується відновити в водах Данії 15 січня.

“Північний потік 2” передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Проти проекту активно виступають США, які просувають в ЄС свій зріджений природний газ, а також Україна і ряд європейських країн. Штати в грудні 2019 року введено санкції проти газопроводу, в результаті чого швейцарська Allseas змушена була зупинити прокладку.

Вона продовжилася через рік – в грудні 2020 року Nord Stream 2 AG, оператор проекту, за допомогою трубоукладача “Фортуна” уклав ділянку в водах Німеччини. Укладання ділянки в водах Данії планувалося почати 15 січня цим же судном.

Поділитись