Німеччина оголосила про послаблення карантину для вакцинованих громадян

Німеччина оголосила про послаблення карантину для вакцинованих громадян

Канцлер Німеччини Ангела Меркель оголосила про послаблення карантинних правил для повністю щеплених британців у п’ятницю після зустрічі з прем’єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном.

Про це передає Reuters.

Обмеження на поїздки через COVID-19 були головною темою у порядку денному. Зауважимо, що це має бути остання поїздка Меркель до Британії на посаді канцлера в період випадків надзвичайно трансмісивного сплеску варіанту Delta в країні.

“Я припускаю, що в найближчому майбутньому ті, хто був щеплений двічі, зможуть знову подорожувати, не переходячи на карантин”, – сказала Меркель на спільній прес-конференції в заміській резиденції “Джонсонс Шакерс”.

Джонсон заявляє, що розширена британська програма вакцин повинна дозволити громадянам цього року виїжджати за кордон ширше. Це дасть стимул для остраждалої туристичної галузі, є ключовим фактором для її виживання після більш ніж року обмежень пандемії.

Поки Великобританія сподівається полегшити свої вимоги до карантину для повністю вакцинованих, коли вони повернуться з-за кордону. Деякі європейські держави, включаючи Німеччину, запроваджують карантин для британських туристів, незалежно від статусу вакцинації.

Поділитись