Лукашенко пообіцяв пред’явити претензії Меркель

Лукашенко пообіцяв пред’явити претензії Меркель

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про завершення масштабної антитерористичної операції, проведеної білоруськими спецслужбами і силовиками, повідомило в п’ятницю агентство Sputnik Білорусь.


“Лукашенко під час вручення державних нагород заявив про масштабну антитерористичної операції, яка завершена білоруськими спецслужбами і силовиками. І проанонсував найближчим часом подробиці”, – йдеться в повідомленні.

Лукашенко заявив, що після завершення антитерористичної операції, проведеної в країні, Мінськ пред’явить претензії канцлеру Німеччини Ангелі Меркель і “декому з керівництва” ФРН.

“Після сьогоднішнього закінчення заходів по лінії контррозвідки ми вже не якомусь Хайко Маасу, міністру закордонних справ Німеччини, висунемо претензії, але до самого канцлера і декому з керівництва Німеччини. Про це пізніше”, – наводить слова Лукашенка агентство Sputnik Білорусь.

У лютому голова КДБ Білорусії Іван Тертель заявив, що спецслужби республіки мають інформацію про плани здійснення терактів в країні, при цьому вже затримано кілька осіб, які планували терористичну діяльність. Пізніше він уточнив, що в країні планувалися і були припинені теракти щодо об’єктів держвідомств і окремих посадових осіб, в тому числі з загрозою загибелі великої кількості людей. Спецслужби республіки заявляли, що з другого півріччя минулого року фіксують різку активізацію терористичних загроз щодо Білорусі, вони виходять з території ряду сусідніх держав. Лукашенко 17 квітня повідомив про затримання групи людей, які готували замах на нього і його дітей, а також державний переворот.

Поділитись