Найбільший банк Австралії виплатить майже мільярд доларів штрафу за відмивання грошей

Найбільший банк Австралії виплатить майже мільярд доларів штрафу за відмивання грошей

Банк у Австралії Westpac Group виплатить штраф в розмірів 1,3 млрд австралійських доларів ($ 924,6 млн) за порушення закону про боротьбу з фінансуванням тероризму.

Відмічається, що в пeріод з 2013 по 2018 рік крeдитна oрганізація здійснювала понад 23 млн фінансових операції, які порушили норми по боротьбі з відмиванням грошей та фінансування тероризму.

20 листопада 2019 року регулятор подав позовну заяву до федерального суду Австралії і звинуватив Westpac в тому, що банк надав банкам-кореспондентам доступ до національну платіжну систему без проведення належної юридичної експертизи і відповідних механізмів контролю.

Westpac – один з найбільших банків Австралії, що входять в «велику четвірку» (разом з ANZ, National Australia Bank, Commonwealth Bank), і другий за величиною банк в Новій Зеландії. Станом на листопад 2011 року Westpac має 12,2 млн клієнтів і володіє найбільшою мережею філій в Австралії. Також банк є другим за величиною постачальником іпотечних кредитів і найбільшим бізнес-кредитором в країні.

Поділитись