Австралія вводить у Вікторії суворі нові заходи щодо боротьби з COVID-19

Австралія вводить у Вікторії суворі нові заходи щодо боротьби з COVID-19

Близько 5 мільйонів людей у ​​другому за чисельністю населеному пункті Австралії Мельбурні змагаються з деякими найсуворішими обмеженнями, що колись були накладені на місто, після того як влада оголосила «стан катастрофи» у неділю.


Поліція патрулювала безлюдні вулиці в неділю вночі, застосовуючи комендантську годину протягом ночі з 8:00. до 5:00 в рамках чотирьох заходів блокування, застосованих для боротьби з розширенням спалаху коронавірусу.

Ці обмеження включають комендантську годину в Мельбурні на наступні шість тижнів, заборону весільних зборів, а школи повинні повернутися до онлайн-класів. Лише одна людина на кожне домогосподарство може виходити з дому один раз на день – поза комендантською годиною – щоб забрати товари першої необхідності, і вони повинні перебувати в радіусі 5 кілометрів (3,1 милі) від свого будинку.

У понеділок були оголошені подальші обмеження для бізнесу, включаючи закриття несуттєвих галузей.
За словами штату Вікторія, найбільший місто Мельбурн, у неділю було зафіксовано 429 інфекцій Covid-19, що зменшилось у порівнянні з 671 випадком напередодні, повідомляє головний лікар штату Вікторія, професор Бретт Саттон. Було також оголошено тринадцять нових смертей, що призвело до загального стану 136, а загалом зареєстровано 11 937 інфекцій.

У травні Австралія стала світовою моделлю для боротьби зі спалахом, яка почалася з ранніх заходів щодо заборони в’їзду з країн високого ризику. Суворіші стримування соціальних зборів, розширене тестування, закриття ресторанів та барів з подальшим підйомом справ, коли деякі держави закривали свої кордони.
Але випадки Covid-19 у Вікторії різко зросли за останні тижні, і багато нових інфекцій у будинках для догляду за віком та серед медичних працівників. Вісім з 13 нових смертей у неділю пов’язані з відомими спалахами в установах догляду за старшими.

“Цей шеститижневий період є абсолютно критичним”, – заяви прем’єр-міністр штату Вікторія Даніель Ендрюс у щоденному брифінгу. “Це дуже важкий день, і таких буде ще багато, поки ми не досягнемо кінця цього”.

Поділитись