На акціях протесту в Білорусі затримали 271 людину

На акціях протесту в Білорусі затримали 271 людину

Прес-служба МВС Білорусії повідомила, що в зв’язку з несанкціонованими акціями протесту, які пройшли в країні в неділю, 271 чоловік посаджено в ізолятори до розгляду справ у суді.


“Всього вчора по країні за порушення законодавства про масові заходи і до розгляду в суді справ про адміністративні правопорушення в місця тримання затриманих посаджу 271 осіб”, – йдеться в повідомленні прес-служби на сайті відомства.

Там підкреслюється, що “13 грудня МВС вжито необхідних заходів щодо підтримання порядку в країні і забезпечення громадської безпеки в місцях проведення несанкціонованих заходів”. “Протестна активність продовжує знижуватися. Чисельність учасників несанкціонованих заходів склала близько тисячі чоловік по країні”, – йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-служби, “найбільш масовим став Мінськ”. “У різних районах столиці протестувальники збиралися групами до 50 осіб. Співробітники міліції неодноразово попереджали їх про неприпустимість порушення законодавства про масові заходи, а найбільш агресивних затримували”, – йдеться в повідомленні.

При цьому там спростовуються повідомлення про нібито затриманого підлітка поруч з проспектом Газети Правда в Мінську, а також про наїзд на перебігала дорогу по вулиці Голубєва людини. “Дана інформація свого підтвердження не знайшла”, – наголошується в повідомленні.

Поділитись