Морську піхоту США планується повністю озброїти стрілецькою зброєю з глушниками

Морську піхоту США планується повністю озброїти стрілецькою зброєю з глушниками

Підрозділи Корпусу морської піхоти (КМП) США, що знаходяться в оперативному підпорядкуванні Тихоокеанського командування ВС Америки з 2021 року судячи з усього, будуть повністю оснащені стрілецькою зброєю з глушниками.

Це перший такий масштабний експеримент Пентагону. Про це пише видання Business Times.

Американський КМП першу партію глушників отримав ще в грудні вони будуть розподілені в першу чергу серед штурмових, розвідувальних і спеціальних підрозділів. Постачальником вироби є Knight’s Armament Company, воно призначене для піхотних автоматичних гвинтівок M27, карабінів M4 і штурмових уніфікованих гвинтівок ближнього бою M4A1.

«Наш намір полягає в тому, щоб забезпечити наших морських піхотинців можливостями для підвищення летальності наших сил ближнього бою», – заявив представник Командування озброєнь морської піхоти (MARCORSYSCOM) Мань Пачеко. Партія перших 13,700 глушників калібру 5,56 мм QDC, розроблених для M4 і M4A1, і M27 IAR для морських піхотинців надійшла на військову базу Кемп-Лежен, штат Північна Кароліна. Морські піхотинці розраховують отримати 30 тис. глушників до 2023 фінансовому році.

«Ми ніколи не застосовували глушники в такому масштабі», – сказав майор Майк Бріскер, менеджер по зброї MARCORSYSCOM. «Цей експеримент – важливий момент для морської піхоти», – додав він. Автоматичні гвинтівки і кулемети є джерелом жахливого шуму на поле бою, а також ускладнюють спілкування між солдатами і їх командирами. Крім того, використання глушників усуне «звукову та візуальну сигнатуру» стрілецької зброї, що утруднить ворогові визначити місцеположення морпіхів. «Я б сказав, що найважливіше, що робить глушник, – це покращує зв’язок між відділеннями і взводом», – сказав офіцер морської піхоти. Він також зазначив: «Це дозволяє операторам обмінюватися даними по лінії вгору і вниз під час перестрілки».

Поділитись