Міноборони планує закупити 3 тисяч ракетних комплексів в 2020 році

Міноборони планує закупити 3 тисяч ракетних комплексів в 2020 році

Україна планує закупити кілька тисяч ракетних комплексів і ракет на суму $ 1 млн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони України.

“У 2020 році заплановано завершення розробки з проведенням державних випробувань комплексів “Нептун” і “Вільха”. Після прийняття їх на озброєння буде здійснено закупівлю серійних зразків. Крім того, планується закупити близько трьох тисяч ракетних комплексів і ракет до них більш ніж на 2,4 млрд гривень ($ 980 тисяч) з урахуванням державних гарантій”, – сказано в повідомленні.

Фінансування сектора оборони на Україні складе в 2020 році 5,45% від ВВП, або 246 млрд гривень (більше $ 10 млрд), що на 15% більше, ніж в 2019 році. Ракетний комплекс “Нептун” призначений для розгортання на мобільних пускових установках і ведення пусків з берегових комплексів. Максимальна дальність ракети складає 300 км. Комплекс “Вільха”, як стверджують в Раді нацбезпеки України, здатний вражати цілі на відстані 130 км. Він розроблений в київське КБ “Луч” для зміни радянської 300-мм ракетної системи залпового вогню “Смерч”.

Поділитись